MeeMaken ondersteunt nieuw project The Hunger Project Nederland

Al enkele jaren ondersteunt MeeMaken het goede doel The Hunger Project Nederland. De afgelopen jaren stond het bereiken van zelfredzaamheid van dorp Gbégourou in Benin hierbij centraal. De gemeenschap Gbégourou heeft enorme voortgang geboekt, waardoor zij nu echt een zelfredzame gemeenschap zijn geworden. Een resultaat waar ze terecht trots op mogen zijn!

Samen met The Hunger Project Nederland hebben we gekeken naar een nieuw project voor de komende jaren, dat past bij MeeMaken. Een duurzaam project, waarbij ontwikkeling van mens en natuur centraal staan.

 

Gewocha Forest, Ethiopië

De keuze is gevallen op het herstel van het oerbos van  Gewocha Forest in Ethiopië. Samen met de lokale gemeenschappen gaan WeForest en The Hunger Project de strijd aan met erosie, honger en armoede. Als MeeMaken willen we graag de komende jaren dit goede doel gaan steunen.

Doel

Levensstandaard, voedselzekerheid en biodiversiteit blijvend versterken om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan én de gemeenschappen weerbaar en zelfredzaam te maken.

Wat wordt er gedaan?

  • Herstel 10.000 hectare gedegradeerde grond (7 miljoen
    bomen planten; hekken en dammetjes plaatsen).
  • Aanleg 925 hectare voedselbossen op boerenerven
    (1.5 miljoen bomen en struiken planten) voor meer
    gezonde voeding en inkomsten.
  • Blijvend versterken van de zelfredzaamheid, klimaatbestendigheid, inkomsten en het bosbeheer van de bevolking

foto credits: Johannes Odé

"Op naar een bloeiende toekomst voor het bos van Gewocha en haar bewoners in Jabi-Tehnan, Ethiopië"