MeeMaken is een actieve participatiemaatschappij met een wereldwijd netwerk. We hebben een sterk portfolio van digitale leerbedrijven én productie en dienstverlenende bedrijven voor de duurzame energiesector. We zorgen voor verbindingen tussen bedrijven. Zo regelen we betere en duurzame samenwerkingen tussen bedrijven en sectoren.

MeeMaken is in 2012 opgericht met als doel bedrijven, (bedrijfs)sectoren en de wereld beter te maken door verbindingen te leggen. Als investeringsmaatschappij richten we ons op verschillende soorten bedrijven. Dit zijn start-ups, scale-ups en midden- en kleinbedrijf (met omzetten tussen de 2 en 50 miljoen).

We werken vooral in sectoren die elkaar aanvullen en versterken. Hierdoor profiteert de hele MeeMaken groep van elkaars kennis en kunde. Zo werken we niet alleen in industriële sectoren, maar ook met verschillende leerbedrijven met aandacht voor safety en cyber security.

Als groep en als holding dragen wij actief bij aan een betere wereld én een betere gemeenschap. Daarom ondernemen we bij MeeMaken altijd op duurzame wijze.

De MeeMaken-groep bestaat momenteel uit SelmersEager.oneKenzFigeeAlltec Lifting SystemsBlue OffshoreLiftWerx en Topshore. Onze online leerbedrijven zijn InfoSequreeWorks, SplinttPhilpaper en L3online.com.

 

Maak kennis met het team

Roderik van Seumeren

Managing Partner

“MeeMaken betekent stronger through collaboration. Want alleen samen kan je echt iets meemaken. Samen is leuker. Samen maak je herinneringen en beleef je diepte- en hoogtepunten. Geluk en verdriet. Door gezamenlijk aan een plan te werken, worden we sterker.

Ik haal veel energie uit goede samenwerkingen waarin iedereen praat en werkt vanuit zijn eigen invalshoek, capaciteit en positie. We zorgen ervoor dat mensen de durf hebben om samen te werken en het maximale uit zichzelf te halen. Ook wat betreft duurzaamheid. Dat is Stronger through Collaboration.”

Natasja Sesink

Operational Partner

Door samen te werken met collega’s, klanten en leveranciers worden we elke dag weer wijzer en sterker. Het adequaat inzetten van onze talenten, ervaringen en tekortkomingen, geeft ons zicht op potentiële groeikansen. Als operationeel partner zoek ik naar de verbindingen die bijdragen aan onze strategische doelen om vervolgens waarde te creëren op verschillende vlakken.

Als we daarnaast iedere dag een stap vooruitzetten door persoonlijke ontwikkeling en technologische innovaties, kunnen we met de bedrijven uit ons portfolio een positieve impact creëren. Een positieve impact op zoveel mogelijk vlakken waaronder ook onze foodprint en onze bijdragen aan een versnelde energietransitie." - Stronger through Collaboration

Eelko May

Technical Partner

“Met MeeMaken ben je altijd slechts één telefoontje verwijderd van hulp. Met een groot netwerk van mooie bedrijven krijgen we elke dag weer de kans om te groeien en ons te ontwikkelen. Door kennis, kansen en netwerken te combineren, halen we altijd het beste uit de groep en onszelf. Zo worden we samen sterker. Door positieve energie toe te voegen in een project of team, komen we verder.

Zo zie ik ons graag groeien in de offshore wind-sector met nog meer up tower cranes en drijvende windturbines bijvoorbeeld. We werken met grote verduurzamingsuitdagingen. Maar als we die van dag tot dag bekijken en elkaar blijven opzoeken, kunnen we ook die aan.”

Mecx Kooij

Financial Partner

“Samen kom je verder. Want met inzichten van anderen word je plan altijd beter. Daarom is samen zo belangrijk. Met goed samenwerken maak je betere besluiten. En een gemeenschappelijk doel werkt enorm inspirerend.

Ik haal enorm veel energie en kracht uit het werken met een diverse groep waarbij elkaar onvoorwaardelijk vertrouwen vooropstaat. Ook ben ik een groot fan van cijfers en modellen en om die te verbinden met mensen en organisaties om ze te ontwikkelen. Met een leven lang leren blijven we ontwikkelen en leren. MeeMaken is daar de geschikte plek voor. Zo kunnen we ook op een fantastische manier een bijdrage leveren aan de energietransitie.”

Dit zijn onze kernwaarden

Wij zijn duidelijk in waar we voor staan en wat we belangrijk vinden. Die instelling stralen we via onze bedrijven door naar de buitenwereld. Want als je samen ergens voor staat, kan je ook samen beter en gerichter innoveren.

Sinds dag één werken we met sterke kernwaarden die ons richting geven en ons positieve effect op de wereld versterken.

 • Constructive

  Opbouwend en bruikbaar. Als onderdeel van een bouwwerk dat voor de stevigheid zorgt.
 • Courage

  Moed is nodig om te innoveren en oplossingen te vinden buiten de gebaande paden.
 • Connect

  We leggen verbindingen om elkaar beter begrijpen.
 • Commitment

  Met volle toewijding brengen we projecten tot een goed resultaat.
 • Client driven

  De wensen van onze klanten staan altijd voorop.
 • Cooperative

  Door samen te werken bundelen we krachten en ideeën.

Hoe wij werken

Wij werken door verbindingen te leggen. De bedrijven die zich bij ons aansluiten, staan er niet (meer) alleen voor. We verbinden ze met onze huidige bedrijven in de MeeMaken groep, met ons netwerk en met onze kennis en capaciteiten.

Als investeringsbedrijf zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze krachten te bundelen. Zo kunnen we de sterktes van onze bedrijven samenbrengen in projecten. De bedrijven, hun kennis en expertise sluiten perfect op elkaar aan. Zo presenteren we ons ook regelmatig samen op beurzen. Want samen sta je sterker.

MeeMaken bedrijven aanwezig op WindEurope Copenhagen 2023

Lees verder
WindEurope Copenhagen 2023 MeeMaken companies present

MeeMaken bedrijven aanwezig op WindEnergy Hamburg 2022

Lees verder
WindEnergy Hamburg 2022