MeeMaken Persbericht | TowerBrook nieuwe partner LiftWerx North America

MeeMaken is verheugd om onderstaand persbericht van TowerBrook Capital Partners met u te kunnen delen.

De aandeelhouders van LiftWerx hebben besloten om met een nieuwe partner samen te gaan werken om de groei van LiftWerx North America te versnellen. TowerBrook is een investeringsmaatschappij met hoofdkantoor in New York en Londen, die investeert in bedrijven die de energietransitie ondersteunen.

LiftWerx North America, met hoofdkantoor in Cambridge, Ontario, Canada, is opgericht in 2016. Het is een snelgroeiend bedrijf, gespecialiseerd in turnkey-diensten voor reparaties aan windturbines, en in het bijzonder het uitwisselen van hoofdcomponenten zoals versnellingsbakken en generatoren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciaal in de MeeMaken groep ontwikkelde kranen die op de turbine staan, zogenaamde up-tower kranen.

Als actieve investeringsmaatschappij heeft MeeMaken, met een uitgebreid portfolio van innovatieve bedrijven, zichzelf als doel gesteld om impact te creëren op het versnellen van de energietransitie. Roderik van Seumeren, Managing Partner MeeMaken: “Wij geloven dat TowerBrook Capital Partners de juiste partner is om te kunnen bijdragen aan de verdere groei van de activiteiten van LiftWerx in de onshore wind industrie. Deze strategische stap zorgt voor financiële kracht om te kunnen blijven investeren in bedrijven die een positieve impact zullen hebben op de ESG-doelstellingen.

MeeMaken zal als minderheidsaandeelhouder deel blijven uitmaken van de toekomstige ontwikkelingen van dit prachtige bedrijf. Daarnaast zal de keuze voor TowerBrook als partner ook een positieve impact hebben op de huidige portfoliobedrijven van MeeMaken.

KenzFigee zal als kraanproducent de leverancier blijven van de LiftWerx up-tower kranen. Maikel Takken, CEO KenzFigee: “We zijn er trots op dat we als KenzFigee actief betrokken zijn geweest vanaf het allereerste begin van LiftWerx North America. We kijken ernaar uit om deze strategische samenwerking in de toekomst voort te zetten en samen met het succes van het bedrijf mee te groeien.”

Ook Eager.one, als gespecialiseerd engineering bedrijf, en BeOne Development, als e-learning bedrijf, zullen in de toekomst de groei van LiftWerx blijven ondersteunen.

LiftWerx Europe, met een focus op de offshore-industrie en gevestigd in Nederland, is geen onderdeel van deze deal met TowerBrook. LiftWerx Europe zal onder een andere naam verder gaan. Meer nieuws hierover volgt snel.

We verwijzen graag naar het online persbericht (in het Engels) voor alle informatie rondom deze samenwerking met TowerBrook: https://www.businesswire.com/news/home/20240616136887/en/

 


OVER MEEMAKEN

MeeMaken is een actieve investeringsmaatschappij, met een wereldwijd netwerk en een sterk portfolio van equipment-, maak-, service- en verhuurbedrijven voor de (hernieuwbare) energiesector en (online) leerbedrijven.

MeeMaken investeert in bedrijven en mensen die elkaar versterken op het gebied van:

  • (duurzame) energie,
  • industrie 4.0,
  • (online) leeroplossingen.

 

Voor vragen over dit persbericht kunt u een e-mail sturen aan: info@meemaken.com