Infosequre, eWorks en Splintt bundelen hun krachten met steun van MeeMaken

Utrecht, 7 juli 2021MeeMaken, een Nederlandse investeringsmaatschappij, maakt sterke groei door in de markt voor online leeroplossingen. De overname van Splintt, een specialist in op maat gemaakte digitale leeroplossingen en de maker van Philpaper, een leerdistributiesysteem gericht op externe arbeidskrachten, is een belangrijke stap in de buy-and-build-strategie van Meemaken.

Splintt is een belangrijke toevoeging aan het portfolio van de MeeMaken-groep, waarin al de bedrijven Infosequre, eWorks, Boon Learning, L3online en MeeMaken Academy zijn opgenomen. De gecombineerde groep wordt een toonaangevende leverancier van digitale leeroplossingen, met klanten in productie, bouw, financiën, gezondheidszorg en welzijn en de publieke sector. Het gecombineerde productassortiment wordt een one-stop-shop voor online leeroplossingen.

Natasja Sesink (Operationeel Partner bij MeeMaken): “We zijn enorm verheugd om Splintt aan boord te hebben als partner, bij het bouwen van een toonaangevend bedrijf in online leeroplossingen. De producten, diensten, cultuur en visie van Splintt passen uitstekend bij onze groep. Samen met een managementteam van de gecombineerde bedrijven, blijven we klanten toegevoegde waarde bieden door zowel autonoom als door acquisities het productaanbod uit te breiden en te ontwikkelen.”

Natasja Jager (directeur en oprichter van Splintt): “De producten en diensten van de nieuw gevormde groep leerbedrijven zijn complementair. De combinatie van onze bedrijven stelt ons in staat om een toonaangevende leverancier van digitale leeroplossingen te worden, met een groot groeipotentieel in Noordwest-Europa. Ik kijk er erg naar uit om dit samen te realiseren.”

Niels van Drimmelen (directeur Splintt): “Digitale leeroplossingen hebben uitstekende technische ondersteuning nodig met tooling gericht op de toekomst van online leren. Naast deze ontwikkeling is de behoefte aan sterke beveiliging toegenomen. Op beide vlakken is veel synergie te behalen, waardoor we onze klanten nog beter kunnen bedienen en ondersteunen.”

Over Splintt

Splintt, opgericht in 2010, ontwikkelt op maat gemaakte digitale leeroplossingen, zoals eLearning-modules, online trainingen, interactieve video’s, animaties en films. Daarnaast heeft Splintt Philpaper ontwikkeld, een op de eindgebruiker gericht leerplatform dat online leeractiviteiten distribueert. Het bedrijf bedient meer dan 100 organisaties in verschillende marktsegmenten, waaronder productie, bouw, financiën, gezondheidszorg en de publieke sector. Klanten zijn onder meer: ASML, Bouwmaat, BMN, ABP, DAS Rechtsbijstand, Isala Ziekenhuis, Medipoint, de Nationale Politie en diverse ministeries.

About eWorks

eWorks, opgericht in 2018, helpt bedrijven hun veiligheidscultuur te versterken door middel van leermiddelen en een veiligheidsapp. De oplossingen rondom KAM en SHE&Q omvatten e-learnings (toolboxes), interactieve toolboxmeetings en een veiligheidsapp, die als doel hebben de betrokkenheid te vergroten en veilig gedrag aan te moedigen. De 60+ klanten van eWorks komen onder meer uit de maritieme, bouw- en industriële sector. Klanten zijn onder meer: Alcomij, Boels, Dikkerboom, Jumbo Maritime, Spliethoff, Spie en Vereniging Verticaal Transport.

Over Infosequre

Infosequre biedt sinds 1999 beveiligingsbewustzijnsprogramma’s en op games gebaseerde informatiebeveiligingstrainingen, waarmee organisaties meetbare gedragsverandering kunnen bereiken door een sterke beveiligingscultuur. Organisaties uit meer dan 100 landen gebruiken Infosequre-producten. Het portfolio bestaat uit verschillende formats, zoals e-learning, een VR-game, security awareness video’s, een phishing simulatietool, een virtuele cybersecurity escaperoom en een security awareness scan. De oplossingen worden in meer dan 40 talen geleverd aan klanten uit verschillende sectoren, variërend van internationale multinationals tot lokale KMO’s.

Over BoonLearning

BoonLearning is een cloudgebaseerd e-learningplatform: het is een authoringtool, een leerbeheersysteem en een responsieve e-learning-app in één. Bij BoonLearning staat de leerling centraal en het BoonLearning e-learningplatform is ontwikkeld met de leerling in gedachten. Leren en onderwijzen moet motiverend en inspirerend zijn. Technologie moet ondersteunend zijn in plaats van belemmerend. BoonLearning is ontwikkeld door Boon Software, een Amsterdams softwarebedrijf dat sinds 2002 e-learningoplossingen ontwikkelt. Klanten zijn onder meer Rutgers, VBNE (Association of Forest and Nature Resource Owners), eWorks en Hub Creations.

Over L3online.com

L3online.com werd in 1994 opgericht als “De Cursuswinkel” (de Cursuswinkel), die later haar naam veranderde in Prodis. L3online.com is een online platform dat het meest complete en onafhankelijke aanbod aan trainingen en educatieve programma’s biedt. Het platform, dat kan worden aangepast aan de eigen huisstijl, ondersteunt organisaties en medewerkers bij het aanbieden, boeken en afhandelen van interne en externe trainingen. Naast het aanbieden van trainingen kan L3online.com organisaties volledig ontzorgen door het gehele traject rondom trainingen uit handen te nemen. Klanten zijn onder meer NXP Semiconductors in Nederland en België.

Over MeeMaken Academy

De MeeMaken Academy is de interne academie voor alle bedrijven in de MeeMaken groep. Naast het aanbieden van een breed scala aan trainingen, stimuleert de MeeMaken Academy organisaties en medewerkers om kennis te delen. De MeeMaken Academy bundelt ook de krachten van de verschillende leerbedrijven binnen de MeeMaken groep.

Contact details

Caroline Kiszer
Marketing Manager MeeMaken
+31 (0)6 4536 1002

Natasja Sesink
Operational Partner MeeMaken
+31 (0)6 5332 2517

Natasja Jager
Director Splintt
+31 (0)6 2292 6342