MeeMaken steunt RoboKarts voor tweede keer

Sep 23 2019
admin

23-09-2019

RoboKarts succesvol verlopen

DELFT – MeeMaken en haar dochterondernemingen (KenzFigee, Eager.one, Blue Offshore, eWorks en Selmers) zijn ook dit jaar aanwezig geweest als de hoofdsponsor van RoboKarts, de tweede editie van een interfacultaire ontwerpwedstrijd voor alle studenten in Delft die maandag 23 september j.l. plaats heeft gevonden bij TU Delft.

Verschillende teams presenteerden hun eigen ontworpen radiografisch bestuurbaar voertuig aan de jury, waar na zij de wedstrijd op de racebaan aangingen. De teams maakten kans op de MeeMaken Snelheidsprijs en de MeeMaken Innovatieprijs, de criteria voor laatstgenoemde zijn

 • Duurzaamheid; de keuze voor de gebruikte materialen
 • Gadgets; de mate waarin er “out of de box” gedacht is
 • Realistisch ontwerp; dit belicht de engineeringskant qua originaliteit, ontwerp en toepassing
 • Kwaliteit & veiligheid; robuustheid en afwerking

Het team “We4got” bestaand uit de teamleden Luke Netjes, Kian Heus, Tom Vreugdenhil en Remco van Woerkom heeft de snelste tijd gereden.
De innovatieprijs ging naar team “Hunnie”, de jury beoordeelde de kart van Dirk-Jan Boonstra, Niels van Os, Taeke de Haan, Jelle Boelens en Bram Baalbergen als meest innovatief.

De prijs werd uitgereikt door Natasja Sesink, operational partner MeeMaken BV.

 

 

————————– BEGIN PERSBERICHT ————————–

20-09-2019

 

MeeMaken steunt RoboKarts

UTRECHT – MeeMaken en haar dochterondernemingen (KenzFigee, Eager.one, Blue Offshore, eWorks en Selmers) is ook dit jaar hoofdsponsor van RoboKarts, de tweede editie van een ontwerpwedstrijd voor alle studenten in Delft die maandag 23 september a.s. plaatsvindt bij TU Delft.

Verschillende studententeams zijn uitgedaagd om een eigen radiografisch bestuurbaar voertuig te ontwerpen en te bouwen. Het mooie aan deze custom-made racemonsters is dat zij uitgerust mogen worden met diverse gadgets om de tegenstanders te hinderen. Functionele eisen aan de RoboKart zijn:

 • Bodemplaat minimaal 4 cm boven de grond in verband met de helling
 • Gewicht maximaal 6 kg
 • LxBxH is maximaal 50 x 35 x 35 cm
 • RoboKart moet 3 keer 7 minuten kunnen rijden. Tussendoor kunnen de batterijen opgeladen worden
 • Er zijn bonuspunten te verdienen met robotisering

De racebaan heeft zelf ook een aantal uitdagende obstakels die de deelnemende wagens zo snel mogelijk moeten overwinnen. Zo bevat de baan een door Selmers ontworpen obstakel, bestaande uit een schans waarna de teams de keuze hebben voor een veilige, een snelle of een nauwe route.

 

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

De ontwerpwedstrijd vraagt de studenten samen iets te ontwikkelen door innovatief en creatief te denken. Dit is iets wat de MeeMaken bedrijven erg aanspreekt aan dit evenement. MeeMaken stimuleert haar bedrijven om proactief in te spelen op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) door innovatie en duurzaamheid een onderdeel te laten zijn van hun strategie. MeeMaken wil haar bijdrage aan een betere wereld en een betere gemeenschap continu vergroten.

 

Natasja Sesink, operational partner MeeMaken BV: “Met innovatie en anders denken kun je het verschil maken. Creativiteit, teamwork, innovatie en de wil om te winnen maakt de vooruitstrevende maakindustrie zo bijzonder. RoboKarts ademt dit uit. Fantastisch om hier onderdeel van te zijn”.

 

De teams maken kans op de MeeMaken Innovatieprijs, de criteria hiervoor zijn

 • Duurzaamheid; de keuze voor de gebruikte materialen
 • Gadgets; de mate waarin er “out of de box” gedacht is
 • Realistisch ontwerp; dit belicht de engineeringskant qua originaliteit, ontwerp en toepassing
 • Kwaliteit & veiligheid; robuustheid en afwerking

 

Over Robokarts

RoboKarts is een interfacultaire ontwerpwedstrijd voor alle studenten in Delft. De organisatie bestaat uit vier studenten: Suzet Giltay, Shannon van de Velde, Nander Theodorids en Lisanne van Etten.

 

Over MeeMaken

MeeMaken BV is een actieve participatiemaatschappij met een groot wereldwijd netwerk en een sterk portfolio van dienstverlenende bedrijven voor de offshore-energiesector. De MeeMaken groep bestaat uit Selmers, Eager.one, KenzFigee, Alltec Lifting Systems, BeOne Development, eWorks en LiftWerx.

 

————————– EINDE PERSBERICHT ————————–

Ontwerp van het obstakel waardoor de baan in drie gedeeltes wordt opgedeeld.