Als je groot en snel bent, ben je onhoudbaar

We vieren tien jaar MeeMaken. Hoe? Door iedere maand één van de dertien bedrijven aan het woord te laten. Deze maand spreken we President Koen van Klooster, Sales Manager Bo Eaton en Director of Equipment Solutions Corbin Postell, van het Amerikaanse bedrijf Alltec Lifting Systems over de krachtterm: Snelheid.

Alltec Liftings Systems en snelheid. Is dat een logische combinatie?

“Bij Alltec hebben we als hoofddoel om onze klanten zo snel mogelijk verder te helpen. Snelheid is dus een term die perfect bij ons past”, begint Koen. “In onze markt onderscheiden wij ons met snelheid van onze concurrentie. Het snel kunnen samenstellen, ontwikkelen en leveren van tuigage en liftsystemen is ons Unique Selling Point.” Corbin vult aan: “En niet alleen met het samenstellen en leveren zijn we snel. Ook met het opstellen van offertes en het ontwikkelen van tekeningen of maatwerk zijn we snel. We weten precies wat we hebben, wat we kunnen en wat er mogelijk is.”

Koen: “Om die snelheid erin te houden, werken we met een ervaren team waarin iedereen elkaar helpt, weet wat er speelt en altijd als doel heeft de vraag van de klant zo snel mogelijk te beantwoorden. Ook in het weekend; je weet nooit wanneer de vraag binnenkomt. Maar daarnaast is ons doel om altijd alles veilig te blijven doen. In het navolgen van onze snelheid, zal veiligheid nooit in het geding komen. We doen er alles aan om eventuele problemen in veiligheid in ons werk of op onze locaties zo snel mogelijk op te lossen.” Bo: “We staan altijd voor elkaar klaar. Ons bedrijf is een goed geoliede machine waarbij iedereen een schakel is die elkaar versterkt.”

Hoe versterkt de samenwerking met MeeMaken jullie snelheid?

Corbin: “Ik werk hier al meer dan tien jaar, dus ook al voordat we in 2014 onderdeel werden van MeeMaken. En de verandering die de samenwerking heeft gebracht, is mooi om te zien. Ieder onderdeel van MeeMaken heeft namelijk zijn eigen expertise en manier van werken waarin we elkaar kunnen helpen. Zo heeft de IT-afdeling van Selmers ons geholpen met het aanleggen van een database en templates voor onder andere offertes. Daarmee kunnen we nog sneller werken en behouden we eenvoudig dezelfde hoge kwaliteit.”

Koen: “Het helpt dat veel partijen in de MeeMaken-groep snel willen werken. En juist door die samenwerkingen kunnen we sneller door. De engineers van Eager.one helpen mee met onze engineeringklussen als wij geen capaciteit hebben of expertise missen. Ook voorzien ze ons van feedback. En bij het opstellen van contracten adviseert LiftWerx ons op het juridische vlak. Dat helpt allemaal enorm: alles is sneller geregeld en we kunnen door blijven gaan. Het is fijn te weten dat je op elkaar kunt terugvallen als het nodig is.”

“Niet alleen het bedrijf is beter geworden van de samenwerking.”


Wat heeft MeeMaken jullie nog meer gebracht?

“Niet alleen het bedrijf is beter geworden van de samenwerking”, zegt Bo. “Op persoonlijk vlak ben ik er ook enorm op vooruit gegaan. Eerder werkte ik als kraanmachinist in het veld, met de tuigage en liftsystemen. Het team achter MeeMaken heeft mij de kans gegevens om deze salesrol op te pakken. Een mooie stap voor mij én voor het bedrijf. Want ik ken de markt, onze producten en kan deze goed aan de man brengen. Dus ik groei hier zelf in, samen met het bedrijf.”

“Het internationale aspect van MeeMaken heeft ons ook goede zaken gebracht”, zegt Corbin. “Alltec deed mee aan een tender. Maar daarbinnen vielen projecten met onderdelen buiten onze expertise. Bijvoorbeeld offshore kennis. Dan kunnen we de hulp en expertise van onze zusterbedrijven inschakelen.” Koen: “Het tijdsverschil is voor ons geen probleem. Wij hebben aan het begin van de dag even contact met onze collega’s aan de andere kant van de wereld. Dat werkt heel prettig.”

En met het oog op de volgende 10 jaar: nu snel weer verder?

“Zeker!” zegt Koen. “Snelheid blijft ons Unique Selling Point. We laten onze concurrentie letterlijk achter door sneller te reageren en sneller te handelen. Dit jaar focussen we ons op uitbreidingen binnen de Golf van Mexico, maar we hebben ook al plannen om onze groei door te zetten en ons werkgebied te verruimen.” Corbin ziet MeeMaken helpen bij die geplande groei: “Eerder waren we een stabiele partij, maar door de samenwerkingen hebben we meer oog voor groei. Er is een wereld van verschil tussen het Alltec nu en het Alltec van tien jaar geleden. We leveren meer, sneller en van hogere kwaliteit. Als we koploper willen blijven, moeten we ons blijven ontwikkelen. En niet alleen onze producten, maar ook onze bedrijfsvoering.” Bo: “Ik vergelijk ons proces graag met een American Football speler: Als je snel bent, kan je winnen. Maar als je snel én groot bent, ben je onhoudbaar. En dat is waar we nu met Alltec naartoe gaan. We hebben goede mensen en hele goede connecties en maken een mooie groei door. Maar het mooie hiervan is dat wij ook nog altijd, en ook altijd even snel, onze kleine opdrachtgevers van dienst zijn.” Corbin sluit af: “We gaan mooie tijden tegemoet. En met de back-up, kennis, skills en drive van de mensen en bedrijven achter MeeMaken, kunnen we over de hele wereld snel blijven schakelen.”

“Er is een wereld van verschil tussen het Alltec nu en het Alltec van tien jaar geleden. We leveren meer, sneller en van hogere kwaliteit.”