Kom in beweging voor het goede doel!

Donderdag 6 juli is het zover… Dan gaat het 2e MeeMaken Energize Event van start! Op deze dag komen we, met zo’n 100 collega’s vanuit alle Nederlandse MeeMaken bedrijven, samen in beweging om energie op te wekken en daarmee op een actieve manier aandacht te vragen voor een duurzamere wereld.

De deelnemers van het Energize Event zamelen geld in door samen actief in beweging te komen. Hierdoor wekken ze energiepunten op die door MeeMaken omgezet worden in donaties voor twee goede doelen, namelijk voor het herstel van het oerbos van het Gewocha Forest in Ethiopië én voor de Plastic Soup Foundation.

Bijdrage doen?

Draagt u deze actie ook een warm hart toe? Dan is er de mogelijkheid om ook zonder te sporten een bijdrage te doen.

Lees hieronder meer over beide goede doelen en waarom wij deze als MeeMaken dit jaar ondersteunen. Bij beide goede doelen vindt u een link om direct naar de donatiepagina te gaan van het betreffende goede doel. Uw gift komt direct op de rekening van het goede doel terecht, toegewezen aan ons gekozen project.

Alvast enorm bedankt voor uw bijdrage!

The Hunger Project Nederland

Gewocha Forest Ethiopië

MeeMaken ondersteunt al jaren het werk van The Hunger Project. Sinds vorig jaar ondersteunen we het herstel van het oerbos van Gewocha in Ethiopië. Hier werken The Hunger Project en WeForest aan het blijvend versterken van de levensstandaard, voedselzekerheid en biodiversiteit om zo de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan én de gemeenschappen weerbaar en zelfredzaam te maken.

Een duurzaam project dat past bij de visie van MeeMaken, waarbij ontwikkeling van mens en natuur centraal staan.

Plastic Soup Foundation

Strijd mee tegen plastic vervuiling

De tsunami van plasticsoep zo snel mogelijk stoppen! Dát is kort gezegd de missie van Plastic Soup Foundation. Lukt dat niet, dan zadelen we toekomstige generaties op met de gevolgen van een verschrikkelijke plaag.

De deelnemers die gaan wandelen of suppen tijdens het MeeMaken Energize Event kunnen dit combineren met een clean-up, waarmee we al een stukje helpen met het schoner maken van het milieu.

Door daarnaast geld in te zamelen voor de Plastic Soup Foundation leveren we eveneens een bijdrage aan het stoppen van de plasticvervuiling bij de bron.

Samen bouwen we aan een betere wereld

Het MeeMaken Energize Event komt niet zomaar uit de lucht vallen. Als MeeMaken bedrijven hebben we onszelf tot doel gesteld om zoveel mogelijk bij te dragen aan een duurzame wereld. Wij willen met de bedrijven uit onze groep impact maken op de energietransitie. En daarmee een positieve kracht zijn voor duurzame business.

De Sustainable Development Goals, zoals bepaald door de Verenigde Naties, vormen hierbij een belangrijke leidraad. Deze SDG’s klinken wellicht erg ambitieus en ver weg. Maar als we ons allemaal iets meer bewust zouden zijn van waar we onze energie aan spenderen in het dagelijks leven, dan kunnen we met elkaar op dit vlak ook al grote stappen zetten.

Over het MeeMaken Energize Event

In 2022 hebben we voor het eerst het MeeMaken Energize Event georganiseerd. Bijna 100 collega’s hebben zich toen sportief ingezet door te wandelen, hardlopen, fietsen, kajakken en suppen. Sommigen hebben zelfs deelgenomen aan een 1/8e triathlon! Ook supporters waren van harte welkom en ook zij konden geld ophalen.

Al deze sportieve activiteiten werden omgezet in energiepunten die bij elkaar € 10.000 hebben opgeleverd, waarvan de helft is gedoneerd aan het Gewocha Forest in Ethiopië. De andere helft is besteed aan duurzame investeringen binnen de bedrijven binnen de MeeMaken groep. Dit jaar gaat al het ingezamelde geld naar de 2 goede doelen.